CACAO De Chocolade Route - expeditie mexico

Artikelnummer: 8931P0650
Aantal: 1

Auteur: D. Persoone, uitgever: Editions Francoise Blouard
Hardcover met stofomslag | Nederlands | 255 pagina's | 9782875100092 | 24 x 17 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Chilipeper, knoflook, guacamole, wasabi, kip, oesters, tequila.Het zijn ingredi?nten die we niet meteen zouden verwachten in de beroemde Belgische "pralines". En toch maken ze deel uit van het smakenassortiment van Dominique Persoone. Deze Brugse chocolatier, bekend van zijn eigen merk The Chocolate Line, bracht een opmerkelijke verruiming van het klassieke gamma teweeg. Daarbij kon hij steunen op zijn vakkennis als kok. De expeditie in Mexico waarvan Dominique Persoone hier verslag doet, is allereerst een ontdekkingsreis naar de oorsprong van de chocoladedrank, die werd uitgevonden door de Maya's op basis van de Criollo-cacao van Centraal-Amerika.Van de heilige cenotes van Yucatan tot de kip met chocolade, de beroemde Mole Poblano, via het woud van Chiapas, neemt hij ons mee op een fascinerende tocht door meer dan tweeduizend jaar geschiedenis.Net als elke echte ontdekkingsreiziger die houdt van lekker eten, bracht ook Dominique Persoone smaakvolle schatten mee naar huis. Hij vertaalde ze voor ons in een dertigtal originele recep-ten.Een gastronomisch relaas, dat de lezer het water in de mond doet komen, maar vooral de chocolade op de tong doet smelten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »