Zorg om dyslexie

Artikelnummer: 8934B3510
Aantal: 1

Auteur: Ludo Verhoeven, uitgever: Maklu, Uitgever
Paperback, 2010 | Nederlands | 179 pagina's | 9789044126617 | 23,8 x 15,7 x 1,3 cm

Tweedehands: Goed
In goede, nette staat, een pagina heeft een ezelsoortje, ezelsoortje puntje kaft, eerste 5 pagina's lichte omvouwing hoekje, geen aantekeningen etc, netjes. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Zorg om dyslexie 1e druk is een boek van Ludo Verhoeven uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044126617 Over het boek: In het onderwijs worden leesproblemen, meestal in combinatie met spellingproblemen, vaak al vroeg gesignaleerd. Een adequate reactie vanuit de omgeving van het kind is noodzakelijk, zodat de problemen in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen worden gepareerd. Dat vraagt om een aanpak van kwaliteitszorg waarbij een goede afstemming tussen ouders, onderwijs, en gezondheidszorg essentieel is. Binnen de school gaat het om een zo vroeg mogelijke signalering en aanpak van leesproblemen, binnen de zorg om spoedige en adequate behandeling van de gesignaleerde leesproblemen. Het is van groot belang dat ouders in alle facetten van dit proces zijn betrokken. Dit boek geeft een kader voor kwaliteitszorg ten behoeve van kinderen en jeugdigen met dyslexie. Hoe kunnen de diverse protocollen die ontwikkeld zijn voor signalering, diagnostiek en behandeling van dyslexie in de praktijk, worden geoptimaliseerd? Inhoud Voorwoord Hoofdstuk 1 Inleiding Ludo Verhoeven & Frank Wijnen Hoofdstuk 2 Defi nitie van dyslexie Peter de Jong Hoofdstuk 3 Neurocognitieve achtergronden van dyslexie Frank Wijnen & Desiree Capel Hoofdstuk 4 Overeenkomsten en verschillen tussen dyslexie en primaire taalstoornissen Elise de Bree, Annemarie Kerkhoff & Frank Wijnen Hoofdstuk 5 Signalering van leesproblemen en dyslexie Judith Vloedgraven, Jos Keuning & Ludo Verhoeven Hoofdstuk 6 Diagnose van dyslexie binnen het kader van het PDDB Kees van den Bos & Barry de Groot Hoofdstuk 7 Indicerende diagnostiek van dyslexie Marald Mens & Chris Struiksma Hoofdstuk 8 Behandeling van dyslexie en geprotocolleerd werken Ellen Loykens, Wied Ruijssenaars, Trudy Bron & Inemiek van Mameren-Schoehuizen Hoofdstuk 9 Ondersteunende technologie in de afstemming tussen zorg en onderwijs Marzenka Rolak & Koos Henneman Hoofdstuk 10 Kwaliteitscriteria in de dyslexiezorgverlening Els Rietveld-van Santvoord & Chris Struiksma Hoofdstuk 11 Waarom ouders er toe doen! Arga Paternotte & Machteld Bakker Redactie en auteurs

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »