Logboek der Lage Landen - geschiedenis der Nederlanden, gekaderd in de wereldhistorie, met hoogtepunten en cultuur, veluchtigd met bekende uitspraken

Artikelnummer: 8937B3588
Aantal: 1

Auteur: Wout van der Toorn, uitgever: Uitgeverij Candide
Paperback, 2010 | Nederlands | 190 pagina's | 9789036101110 | 22,2 x 15,2 x 1,3 cm

Tweedehands: Goed
Oogt als nieuw, ezelsoortje puntje kaft, heel klein. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
In dit boek is de geschiedenis van de wereld in ca. 2000 gebeurtenissen vastgelegd. Daarvan heeft een derde betrekking op de Lage Landen. Niet alleen passeren koningen en oorlogen de revue, maar ook de hoogtepunten uit de wetenschappen en cultuur. Eerst wordt het feit kort en bondig met jaartal weergegeven, dan de gevolgen ervan. Door te kiezen voor een synchronistische tabel met twee kolommen (Lage Landen – Elders ter wereld) worden de gebeurtenissen uit de Lage Landen aan de Noordzee in het kader van de wereldgeschiedenis geplaatst. Hierdoor wordt de onderlinge samenhang duidelijker. Gekozen is voor de Nederlanden tezamen, omdat de geschiedenis van het huidige België, Nederland en Luxemburg door de eeuwen heen zodanig is verweven dat een afzonderlijke behandeling niet goed mogelijk is. De opsomming van de feiten is gelardeerd met uitspraken van prominenten. Het idee voor dit boek is ondermeer ontleend aan Pocket Book of Patrotism van George Courtauld. Het boek bevat registers van uiteenlopende categorieën zoals: bouwwerken, filosofie, krijgshandelingen, kunstuitingen, ontdekkingen, personen, uitvindingen, verdragen en volkeren, met verwijzingen naar het jaar i.p.v. zoals gebruikelijk naar de pagina. Verder is er een lijst met overzeese gebieden, zijn de volksliederen opgenomen en is er een literatuurlijst toegevoegd. Wout van der Toorn is van huis uit econoom en werkzaam geweest als consultant en manager van bedrijven. Hij heeft drie kinderen en zeven kleinkinderen. Zij hebben hem op het spoor van dit boek gezet.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »