Overige publicaties - Over meesters in de rechten en priesters van het recht - feit en fictie in hun opleiding

Artikelnummer: 8940B3560
Aantal: 1

Auteur: M.J.A.M. Ahsmann, uitgever: Boom juridisch
Paperback | Nederlands | 9789089747426 | 21,5 x 14 x 1,1 cm

Tweedehands: Goed
Mooi als nieuw, 4 pagina's hebben een lees-ezelsoortje. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Overige publicaties - Over meesters in de rechten en priesters van het recht 1e druk is een boek van M.J.A.M. Ahsmann uitgegeven bij Boom Juridische uitgevers. ISBN 9789089747426 De inhoud van de opleiding van de jurist is al eeuwenlang voorwerp van discussie en zal dat ook blijven. Vanaf het einde van de 19e eeuw beschouwt de overheid het als haar taak de kwaliteit van de toekomstige rechter en advocaat te waarborgen door invloed uit te oefenen op het curriculum. Zij immers zijn de bewakers van de rechtsstaat die, voorzien van een moreel kompas, geacht worden in de beroepspraktijk 'meesterlijk' te handelen. In deze uitgebreide versie van haar oratie beschrijft Ahsmann het spanningsveld tussen academische en beroepsopleiding. Rode draad in haar betoog is dat keuzes worden gemaakt zonder voldoende inzicht in de feiten die daaraan ten grondslag liggen. De invoering van het bachelor-masterstelsel, de toename van het aantal vakken in de studie, de specialisering van juridische faculteiten vergen analyse en visie hoe het curriculum goed vorm te geven. Dat is voor de togaberoepsgroepen van belang om een continu m in hun opleiding te kunnen cre ren. Margreet Ahsmann is senior rechter A in de rechtbank 's-Gravenhage en bijzonder hoogleraar Rechtspleging aan de Universiteit van Leiden. Daarvoor was zij onder meer lector civiel recht bij SSR, het opleidingsinstituut van de rechterlijke macht, en universitair hoofddocent Romeins recht aan de Universiteit van Leiden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »