De wil tot vrijheid - een filosofie voor jonge mensen

Artikelnummer: 9004B3642
Aantal: 1

Auteur: V. Wember, uitgever: Christofoor, Uitgeverij
Paperback, Zelfde afbeelding alleen bruine band is wit bij deze druk, druk 1995 | Nederlands | 95 pagina's | 9789060383742 | 21,5 x 13,5 x 0,9 cm

Tweedehands: Goed
Oogt als nieuw. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Het vraagstuk van de vrijheid is - uitgesproken of niet - een vraag waar ieder mens in deze tijd mee worstelt. Het is de vraag die telkens voelbaar is wanneer je tegen grenzen stoot. Deze grenzen kun je om je heen, maar ook in jezelf ervaren. Om je heen: de onrechtvaardigheid en overschilligheid van overheden, het 'ieder voor zich' in de economie, enzovoort. In jezelf: de verslavingen, angst, opvliegendheid en wat dies meer zij. De kern van Wembers visie is dat vrijheid geen ingeschapen kwaliteit van het menselijk bestaan is, maar een doel waarnaar je kunt streven - of niet. Je bént niet vrij, maar je kunt het worden - als je dat wilt. Maar willen alleen is niet genoeg, ook verstand en gevoel moeten op de weg van de vrijheid worden meegenomen en ontwikkeld. In dit stimulerende boek schetst Wember op welke manier je de wil tot vrijheid aan het werk kunt zien en een glimp kunt opvangen van je einddoel: diegene worden die je wilt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »