God is rood - het geheime verhaal over het voortbestaan en de bloei van het christendom in communistisch China

Artikelnummer: 9009B3566
Aantal: 1

Auteur: Liao Yiwu, uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Paperback, druk 2021 | Nederlands | 320 pagina's | 9789045023441 | 21 x 13,5 x 2,7 cm

Tweedehands: Goed
Oogt als nieuw, viltstiftstreepje onderop boekblok bij rug, valt nauwelijks op. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Toen Liao Yiwu ontdekte dat er een levendige christelijke gemeenschap bestond in China, wist hij weinig van het christendom. Hij had geleerd, als alle Chinezen, dat religie iets slechts was,en dat gelovigen op zijn best misleide mensen waren, maar waarschijnlijker: kapitalistische spionnen.Omdat zijn werk al even verboden was als het geloof, voelde hij een band, en de opofferingsgezindheid waarmee de Chinese christenen hun geloof beleden, sprak hem aan. En dus schrijft hij over de non die haar leven wijdt aan het terug krijgen van onteigend land, de chirurg die in een dorp was gaan wonen om daar mensen gratis te behandelen en de dominee die vermoord was tijdens de Culturele Revolutie. God is rood is het portret van een gemeenschap die zichzelf niet wil verloochenen, tegen de klippen van het regime op.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »