Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes. Een 13-jarige moordenaar in Victoriaans Engeland - een 13-jarige moordenaar in Victoriaans Engeland

Artikelnummer: 9009P2151
Aantal: 1

Auteur: Kate Summerscale, uitgever: Nieuw Amsterdam
Paperback, druk 2016 | Nederlands | 416 pagina's | 9789046820407 | 23,1 x 15 x 3,4 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
'Een klassiek voorbeeld van de beste literaire non-fictie.' John le Carré over De vermoedens van Mr Whicher In de vroege ochtend van maandag 8 juli 1895 bezoeken de dertienjarige Robert Coombes en zijn twaalfjarige broertje een cricketwedstrijd. De vrijdag ervoor is hun vader naar zee gegaan. De jongens blijven met hun moeder die zomer thuis achter. Tien dagen lang smijten de broers met geld en brengen waardevolle spullen naar het pandjeshuis om bezoek aan het theater en uitstapjes naar zee te bekostigen. Al die tijd wordt er niets van hun moeder vernomen. De buren hebben van de jongens gehoord dat ze op familiebezoek is. De zon brandt op het huis en het begint verschrikkelijk te stinken. De gealarmeerde politie treft in de slaapkamer een tafereel aan dat een golf van afschuw in de pers veroorzaakt. In Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes ontrafelt Kate Summerscale deze schokkende moordzaak. Het is een waargebeurd verhaal over moord en moraal in de victoriaanse tijd en over het vermogen van de mens om het verleden achter zich te laten. De pers over De vermoedens van Mr Whicher 'Met haar levendige vertelstem en de buitengewoon intelligente manier waarop ze het mysterie langzaam ontrafelt, heeft ze een meesterlijk boek geschreven. NRC Handelsblad' 'Dit boek zal uitgroeien tot een ijkpunt in het true-crimegenre.' De Standaard 'Summerscale heeft niets minder dan een meesterwerk geschreven.' Mail on Sunday 'Zonder meer meeslepend.' The Guardian Kate Summerscale won met De vermoedens van Mr Whicher de Samuel Johnson Prize 2008 voor het beste non-fictieboek. Eerder schreef ze de succesvolle biografie The Queen of Whale Cay. Bij Nieuw Amsterdam verscheen ook De geheime liefde van Mrs Robinson.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »