Handboek Vis, Schelp- En Schaaldieren

Artikelnummer: 9012B1746
Aantal: 1

Auteur: Auteur Onbekend, uitgever: Uitgeverij HBG
Hardcover met stofomslag, druk 2005 | Nederlands | 160 pagina's | 9789080660458

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De tijd dat veel voedsel uit zee voor een habbekrats te koop was, ligt achter ons. Het in rap tempo leegvissen van grote delen van zeeën en oceanen en het snel afnemen van veel populaties heeft vooral de inkoopprijs van populaire consumptiesoorten - mosselen, kabeljauw, schol, zelfs 'katvisjes' als schelvis en wijting - gestaag doen stijgen. Daar heeft overigens ook de notie bij de consument toe bijgedragen dat voedsel uit zee door de bank genomen gezonder is dan veel andere dierlijke producten. Het schaarser worden van de meest gewilde consumptiesoorten heeft één pluspunt: het heeft geleid tot een groeiende belangstelling van handel, horeca en klant voor (wilde en gekweekte) soorten waarvan velen tot voor kort het bestaan niet eens vermoedden. 'Handboek vis, schelp- en schaaldieren' is dan ook in de eerste plaats een nagenoeg volledige verkenning van dit voor velen nieuwe assortiment uit de schatkamers van het zoete en zoute water.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »