Le Pique Nique - geheimen achter een zomerse maaltijd

Artikelnummer: 9012B1748
Aantal: 1

Auteur: ... Gervais, uitgever: Schuyt
Paperback, druk 2004 | Nederlands | 156 pagina's | 9789060976524 | 23 x 20 x 2 cm

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
'De tafel als een erotisch epicentrum. Dat is niet nieuw natuurlijk. Er is altijd een verband geweest tussen de diverse geneugten des vlezes. Alsof ze aanvullend zijn. Eerst eten dan doen. Het doen. Tot niet zo lang geleden waren er in de betere restaurants zelfs van die ëcabinets particuliers´ die er speciaal voor bedoeld waren. Een ëluxe et volupté´ die menig schrijver tot wellustige gedachten inspireerde. Een beetje ësteak au poivre´ schijnt al wonderen te kunnen doen. Vooral als er wat wijn bijkomt. Champagne is wat dat betreft het liefdeselixer bij uitstek omdat de belletjes een onweerstaanbare magische kracht zouden hebben. François Gervais is in dezen een ware expert. Met brio weet hij de dubbelzinnigheden van de Franse taal in dat verband te ontleden of ze juist als verstrikkende sluipwegen te gebruiken. Ongelooflijk hoeveel woorden of uitdrukkingen zowel voor de tafel als het erotische spel van toepassing zijn. Vandaar misschien wel dat idee van de ëFrench lover´ als wereldkampioen liefdesspel. Dat is pure retoriek. Schrijfkunst zo men wil.' Philip FreriksIn Le Pique-nique heeft François Gervais zijn gedachten achter deze zomermaaltijd in woord en beeld gevangen. ëZoals het asfalt smelt onder de wielen van de deelnemers aan de tour, laat je de anijs-ijsblokjes smelten op de zachte tepels van je minnares. Het is op het moment dat er zelfs te weinig wind is om de lichte zomerjurkjes te doen opwaaien. Het dekken van de tafel of het neervlijen van het piqie-niquekleed in het warme gras is voor de zomerse gastronoom gelijk de aanblik van lingerie in de erotiek. We praten hier over voorbereiding, bereiding en verleiding, maar bovenal over ë´gourmandise´´. En... als ik aan tafel kom vertel ik alles.´ In dit fraaie erotische kookboek vinden we de juiste ingrediënten voor landelijke buffetten. We ontdekken de geheimen van de pissaladière (de pizza uit Nice) en de zomerse corsages. We leren de kunst van de papillotes: inpakken, vouwen, ontvouwen en de puntjes samenvoegen. Le Pique-nique is de eerste uitgave in een serie van drie erotisch getinte kookboeken. François Gervais is een duizendpoot op het gebied van visuele communicatie en vormgeving. Hij werkte in opdracht voor tijdschriften als Elle en Playboy en maakte promotiemateriaal voor de parfumlijnen van Jean Paul Gaultier en Issey Miyake. Eerder verscheen van zijn hand Histoires d´oc - ingrediënten voor het goede leven. Hij is woonachtig in Amsterdam.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »