Een Zwitsers leven in de tropen. De lotgevallen van Kapitein Elie Ripon in dienst van de VOC (1618-1626) - de lotgevallen van Elie Ripo in dienst van de VOC (1618-1626)

Artikelnummer: 9013P0212
Aantal: 1

Auteur: Leonard Blussé, uitgever: Bert Bakker
Paperback, druk 2016 | Nederlands | 304 pagina's | 9789035145061 | 20 x 12,5 x 2,9 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw, een leesvouwtje in de rug. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Vierhonderd jaar geleden verliet Elie Ripon zijn woonplaats Lausanne om als huursoldaat in den vreemde te gaan dienen. Bijna tien jaar lang zwierf hij over de wereldzeeën, eerst als walvisvaarder en daarna als officier, piraat, diplomaat en spion in dienst van de VOC. Eenmaal in Azië aangeland, viel hij met zijn neus in de boter. Overal waar tussen 1619 en 1626 oorlog gevoerd werd, vocht hij mee. Na terugkeer in Zwitserland, met een lijf vol littekens, zette deze vechtersbaas annex rasverteller zijn unieke belevenissen op papier, met waardevolle kennis over landen en volken, gelardeerd met kleurrijke verzinsels. Nooit is zo openhartig, onderhoudend én fantasierijk verteld over het avontuurlijk leven in de begintijd van de VOC als in dit ooggetuigenverslag dat voor het eerst in het Nederlands verschijnt. Prof. dr. Leonard Blussé (Universiteit Leiden)is auteur van onder meer Bitters Bruid, Retour Amoy en Visible Cities. Dr. Jaap de Moor (senior-onderzoeker verbonden aan de sectie militaire geschiedenis van de Landmachtstaf) publiceerde Westerling's oorlog en Generaal Spoor. Triomf en tragiek van een legercommandant.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »