De Eerste Solozeiltocht Rond De Wereld Dwars Door De Roaring Forties - de eerste solozeiltocht rond de wereld

Artikelnummer: 9018B3718
Aantal: 1

Auteur: Vito Dumas, uitgever: De Arbeiderspers/Het Sporthuis
Hardcover, druk 2006 | Nederlands | 189 pagina's | 9789029564588 | 20 x 13,2 x 2,1 cm

Tweedehands: Goed
Oogt eigenlijk helemaal als nieuw, maar, een pagina heeft een ezelsoortje. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Midden in de Tweede Wereldoorlog – 'afschuw weerklonk over de wereld, iedere hoop leek verloren' – besloot de Argentijnse avonturier Vito Dumas tot een ongehoord gewaagde onderneming. Hij begon op 27 juni 1942 aan iets wat niemand vóór hem had gedaan, laat staan volbracht: een solozeiltocht rond de wereld – en dat langs de 'onmogelijke' route. Een reis van 22.000 mijl met de zekerheid van de roaring forties (de verraderlijke weersomstandigheden rond de veertigste breedtegraad) in het vooruitzicht. Dumas keerde ternauwernood terug van dit levensgevaarlijke avontuur. Zijn boek hierover is het verhaal van een moedig besluit en de kanttekeningen die daarbij horen. Het is het verhaal van een complexe voorbereiding en de organisatie van een uitgekiende uitrusting en voedselvoorraad. Maar het is vooral het verhaal van dat eenzame avontuur vol oneindige ontberingen: de averij die wordt opgelopen, het extreme lichamelijk malheur en de angsten bij de vele stormen die moeten worden getrotseerd. En ten slotte is het, na alles, het verhaal van een behouden thuisvaart: 'Op 8 augustus 1943, om 10 uur, te midden van het oorverdovende lawaai van toeters en stoomfluiten, kreten en applaus, kom ik terug in mijn thuishaven, waar ik om klokslag 11 uur vastmaak.'Ik ben een groot fan van Vito sinds ik zijn boek De Roaring Forties las. – Sailing Magazine

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »