Tulpengoud - hartstocht, dromen en illusies in de tulpenwereld

Artikelnummer: 9028B2464
Aantal: 1

Auteur: Marie Louise Schipper, uitgever: Ipso Facto
Paperback, 1e druk februari 2006 | Nederlands | 256 pagina's | 9789077386033

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Tulpengoud gaat over tulpen en hun kwekers. Meer dan vier jaar volgden journaliste Marie Louise Schipper en fotograaf/documentairemaker Leo Erken de ontwikkelingen binnen de Nederlandse tulpenwereld op de voet. In die periode ontstond een speculatiegolf in nieuwe tulpenrassen die doet denken aan de tulpengekte van de Gouden Eeuw. Centraal staan twee families die gedurende deze roerige tijden in nieuwe tulpensoorten handelen. De levensgeschiedenissen van zowel de kwekers als hun tulpen worden uitgediept. In het boek is een uitgebreid lexicon opgenomen met meer dan zevenhonderd bijzondere begrippen, namen en gebeurtenissen uit de tulpenwereld. Tevens bevat het boek zestig pagina's fotografie.
Tulpengoud rekent af met het stoffige imago van de tulp en plaatst de bloem, die zo belangrijk is voor de Nederlandse cultuur en economie, in een nieuw daglicht.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »