Meesterwerken uit het gemeentemuseum den haag - Meesterwerken Gemeentemuseum Den Haag

Artikelnummer: 9028B3945
Aantal: 1

Auteur: J. van Es, uitgever: WBOOKS
Paperback met stofomslag, druk 1998 | Nederlands | 151 pagina's | 9789040095610

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De collectie Moderne Kunst van het Gemeentemuseum Den Haag biedt een goed overzicht van de Nederlandse kunst sinds het begin van de 19de eeuw. Ze wordt aangevuld met karakteristieke voorbeelden uit andere landen. Belangrijke kernen zijn de Haagse School, het Symbolisme van rond 1900, de kunstenaars rond De Stijl en het Bauhaus, en het Expressionisme. Daarnaast is het oeuvre van een aantal kunstenaars uitstekend vertegenwoordigd, zoals dat van Mondriaan, Jongkind, Weissenbruch, Toorop, Constant, en Vanderheyden.
Aan de hand van honderd werken uit de collectie schilderijen en beelden vertelt dit boek de geschiedenis van de verzameling vanaf 1871 tot 1993. Hoe zijn de werken terechtgekomen in de collectie van het Gemeentemuseum? De geschiedenis van herkomst en verwerving is een onzichtbare, maar vaak spectaculaire, met wonderlijke verhalen en onverwachte verbanden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »