Grenzen van het leven

Artikelnummer: 9029B3905
Aantal: 1

Auteur: Uitgeverij de Graaff, uitgever: Uitgeverij de Graaff
Paperback, druk 2013 | Nederlands | 224 pagina's | 9789077024737 | 22,2 x 16,2 x 2,2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De grenzen van het leven; daar sta je niet elke dag bij stil. Als biologen kijken wij goed om ons heen en we hebben ontdekt dat het leven meer grenzen kent dan we aanvankelijk dachten. Sommige grenzen zijn minder zichtbaar dan anderen. Het is duidelijk dat iedereen geboren wordt en ook overlijdt; daarnaast zijn er nog genoeg organismen die elke dag op de rand van het bestaan vertoeven. Het grijze gebied tussen leven en niet-leven wordt bepaald door evolutionaire selectiedrukken en is voor de wetenschap nog een groot raadsel, ook waar het gaat om alledaagse dingen als sterfte. De wetenschap zoekt haar eigen grenzen op bij het creëren van synthetisch leven en de mensheid drijft de planeet misschien wel tot het uiterste in de huidige klimaatverandering.

Het afgelopen jaar hebben vijftien tweedejaars biologiestudenten al deze - en onze eigen - grenzen verkend. Ze hopen dat deze verkenningen de lezer inspireren om op een andere manier naar de wereld om hen heen te kijken!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »