Botsende Beschavingen - cultuur en conflict in de 21ste eeuw

Artikelnummer: 9030P3965
Aantal: 1

Auteur: Samuel P. Huntington, uitgever: Manteau
Paperback, 8ste druk febr | Nederlands | 412 pagina's | 9789076341408 | 25 x 17 x 3 cm

Tweedehands: Als nieuw
2005. In nieuwstaat. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Botsende beschavingen
CULTUUR EN CONFLICT IN DE 21STE EEUW
Na de gebeurtenissen van 11 september 2001 krijgt deze heldere en controversi studie van Samuel Huntington over een wereldwijde confrontatie tussen de grote culturen, weer volop aandacht. Huntington haalt in Botsende beschavingen de illusie van harmonie genadeloos onderuit en stelt het conflict tussen culturen centraal. Oorlogen tussen nationale staten en ideologie zijn verleden tijd. De toekomstige conflicten zullen verlopen langs de breuklijnen van culturen en beschavingen. Huntington onderscheidt negen beschavingen in de nieuwe wereldorde, die gedomineerd zullen worden door de westerse enerzijds en de Chinese en islamitische anderzijds. Botsende beschavingen schetst een somber toekomstbeeld en is niet vrij van controversi standpunten, maar het is een belangrijk document over de toestand van de wereld.
SAMUEL HUNTINGTON is professor aan Harvard University. Daar leidt hij het John M. Olin Institute for Strategic Studies en hij is een van de bestuurders van The Harvard Academy for International and Area Studies. Tevens is hij president van The American Political Science Association.
Hij is auteur van talrijke boeken en geschriften over de internationale diplomatie.
De pers over Botsende beschavingen:
'Huntington doorziet als geen ander de hoofdzaak van de nieuwe internationale verhoudingen. Een van de belangrijkste politieke traktaten van de jaren negentig.' - NRC HANDELSBLAD
'Het boek is oogverblindend door de vele terreinen die het bestrijkt en door het inzicht in de complexiteit van de hedendaagse wereldpolitiek.' - FRANCIS FUKUYAMA
'De ideale aanzet voor discussies over culturele identiteit in een globaal perspectief.' - KNACK

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »