Dat is Chinees voor mij - zin en onzin over China

Artikelnummer: 9031B1112
Aantal: 1

Auteur: Peter Ho, uitgever: Uitgeverij De Geus
Paperback, 2e druk 2008 | Nederlands | 192 pagina's | 9789044513455 | 20 x 12,5 x 1,7 cm

Tweedehands: Goed
In mooie, nette staat. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Van clich en misverstanden tot Chinese tafeletiquette
China is een land van superlatieven. Het land heeft de snelst groeiende economie van de laatste twintig jaar en de grootste consumentenmarkt; Shanghai heeft Rotterdam voorbij-gestreefd als grootste haven ter wereld; studenten schrijven zich in om Chinees te gaan studeren en Nederlanders vertrekken naar China om (letterlijke en figuurlijk) aan de economie mee te bouwen.
Maar wat weten wij eigenlijk van China, van deze eeuwenoude beschaving en haar bevolking?
De Chinese cultuur staat mijlenver af van de Westerse. Zo is het geven van een klok of een bos witte lelies een ware belediging in China, terwijl de Nederlander de eeuwige glimlach van de Chinees waarschijnlijk niet zal begrijpen.
Op heldere en humoristische wijze beschrijft China-deskundige Peter Ho de Chinese gewoonten en gebruiken, de geschiedenis, de filosofie en de recente ontwikkelingen. Dit boek is een must om te lezen en een handig naslagwerk voor iedereen die interesse heeft in China.
Voor alle mensen die:
- ge eresseerd zijn in China
- zakendoen met China
- op reis gaan naar China
- nog weinig van China afweten en hier verandering in willen brengen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »