Kijken in de ziel. Psychiaters over hun vak en over zichzelf - Psychiaters over hun vak en over zichzelf

Artikelnummer: 9031B3960
Aantal: 1

Auteur: Coen Verbraak, uitgever: De Bezige Bij
Paperback, 2 druk 2011 | Nederlands | 224 pagina's | 9789023465812 | 21,6 x 13,6 x 2,1 cm

Tweedehands: Goed
Oogt als nieuw, maar voorin kleine persoonlijke boodschap en handtekening van auteur. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Psychiaters zijn speleologen van de menselijke geest. Ze kennen de weg in het gangenstelsel van onze diepste verlangens en emoties. Maar wat nu als ze zélf door het bestaan op de proef worden gesteld? Vinden ze door hun ervaring dan vanzelf de uitgang of tasten ze net als ieder ander machteloos in het duister? In Kijken in de ziel interviewt en portretteert Coen Verbraak toppsychiaters. Dat levert fascinerende en opvallend openhartige gesprekken
op. Wat is schaamte eigenlijk? Kun je verlegenheid afleren? Werkt verdriet louterend? De psychiaters praten niet alleen over hun vak, maar vooral ook over zichzelf. Wat hadden ze eigenlijk aan hun vak toen ze zelf een geliefde verloren? Wat zijn hun eigen neuroses? Hebben ze er zelf ooit aan gedacht een eind aan hun leven te maken?
Kijken in de ziel is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie van de rvu. Verbraak sprak met Bram Bakker, Rudi van den Hoofdakker (Rutger Kopland), Witte Hoogendijk, René Kahn, Roos van der Mast, Nelleke Nicolai, Frank van Ree, Jan Swinkels, Louis Tas, Jules Tielens, Liesbeth Vleugel en psychotherapeut Christa Widlund (Anna Enquist).


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »