Pascal Duquenne - een leven met Down

Artikelnummer: 9031B3961
Aantal: 1

Auteur: Huguette Vandeput, uitgever: Epo, Uitgeverij
Paperback, druk 2010 | Nederlands | 195 pagina's | 9789064456176

Tweedehands: Als nieuw
Nieuw boek. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Pascal Duquenne 1e druk is een boek van Huguette Vandeput uitgegeven bij Epo, Uitgeverij. ISBN 9789064456176

Een jongeman met het downsyndroom die op het Filmfestival van Cannes de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol wint. Ongezien, maar Pascal Duquenne kreeg het voor elkaar met zijn knappe acteerprestatie in Le Huitième Jour. En dat is niet Pascals enige krachttoer. Op de Olympische Spelen voor personen met een verstandelijke handicap won hij meerdere medailles. Hij werkt mee aan theaterstukken en dansspektakels, hij maakt gravures en schildert, en hij bespeelt diverse muziekinstrumenten.
Dit boek vertelt de ongewone levensgeschiedenis van Pascal Duquenne. Zijn moeder, zijn familie en mensen die hem begeleiden vertellen over zijn opvoeding, over de problemen die samenhangen met zijn handicap, over het gevecht dat zijn ouders leverden om hun kind een zo normaal mogelijk leven te bieden.
Professionals getuigen over zijn creativiteit en kunstzinnigheid, onder meer achter de coulissen van Le Huitième Jour. Na zijn bekroning in Cannes wordt Pascal overal in de wereld uitgenodigd en gevraagd voor andere films. Zijn bekendheid helpt om de vereniging De 8ste Dag / Le 8ième Jour uit te bouwen.
Een boek voor alle ouders van kinderen met het downsyndroom.
Een boek voor iedereen die de wereld van personen met het downsyndroom wil begrijpen.
Maar ook een hoopgevend boek dat de grenzen van de verstandelijke handicap overschrijdt. Want ieder mens heeft zijn beperkingen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »