Een lust voor het oog - en andere Bijbelse uitdrukkingen die we dagelijks gebruiken

Artikelnummer: 9031B3987
Aantal: 1

Auteur: Ton den Boon, uitgever: Van Dale
Paperback, 1e druk 2014 | Nederlands | 168 pagina's | 9789460771767 | 21 x 12 x 1,5 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Een lust voor het oog 1e druk is een boek van Ton den Boon uitgegeven bij Van Dale. ISBN 9789460771767

Babylonische spraakverwarring, dief in de nacht, bergen verzetten: veel Bijbelse uitdrukkingen, metaforen en zegswijzen zijn inmiddels een rotsvast onderdeel geworden van ons dagelijks taalgebruik. Vaak gebruik je deze talige pareltjes uit het 'Boek der boeken' niet bewust. De uitleg van de herkomst kan dan ook tot een openbaring leiden.

Ton den Boon neemt Bijbelse uitdrukkingen onder de loep en kijkt daarbij naar de verschillende Bijbelvertalingen. Daarnaast beschrijft hij hoe het Bijbelse Nederlands in de literatuur (en in de Dikke Van Dale) terechtgekomen is. Met bijvoorbeeld uitspraken van politici laat hij zien dat gebruik van Bijbelse uitdrukkingen zeer actueel is.

- Voor alle liefhebbers van de Nederlandse taal- en cultuurgeschiedenis
- Verzameling talige pareltjes uit het 'Boek der boeken', zoals muggenziften, een man uit duizenden en door het oog van de naald.
- Geschreven door Ton den Boon, hoofdredacteur van de Dikke Van Dale.

Auteur:
Ton den Boon (1962) studeerde Nederlands en Algemene Literatuurwetenschap. Sindsdien is hij werkzaam als woordenboekmaker (hoofdredacteur van de Dikke Van Dale) en schrijver van boeken over taal, kunst en literatuur. Bovendien schrijft hij drie maal per week een taalcolumn in Trouw en verzorgt hij wekelijks het Woord van de Week in radioprogramma De Taalstaat van Frits Spits.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »