Nieuwe Mens - onze wereld na de biotechnologische revolutie

Artikelnummer: 9033B3958
Aantal: 1

Auteur: Francis Fukuyama, uitgever: Atlas-Contact
Paperback, druk 2002 | Nederlands | 320 pagina's | 9789025416423 | 21 x 13,5 x 2,5 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt binnen 1-2 werkdagen in huis, bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Genetisch gemanipuleerd voedsel; nieuwe voortplantingstechnieken; klonen; nieuwe geneesmiddelen voor dodelijke ziekten; steeds langer leven. In de biotechnologie lijkt alles te kunnen. Nu reeds zijn bovenstaande zaken werkelijkheid, en nog veel meer ligt in het verschiet. Wat in dit opzicht op ons afkomt is veelbelovend, en tegelijk angstaanjagend.

Moeten wetenschappers de vrije hand hebben of zijn er argumenten om ze een halt toe te roepen. Kunnen politici, beleidsmakers en burgers zelf een oordeel vellen over biotechnologie of is hun kennis daarvoor ontoereikend?

In De nieuwe mens analyseert Fukuyama haarscherp de maatschappelijke kansen en risico's van de biotechnologie, en geeft hij zijn visie op de ontwikkelingen. Hij legt de argumenten van voor- en tegenstanders naast elkaar en wijst trefzeker op misverstanden, vooroordelen en redeneerfouten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »