Historische publicaties Roterodamum 172 - Rotterdamse juristen uit vijf eeuwen

Artikelnummer: 9033P3997
Aantal: 1

Auteur: G.Chr. Kok, uitgever: Verloren B.V., Uitgeverij
Hardcover met stofomslag, druk 2009 | Nederlands | 448 pagina's | 9789087040901 | 25,6 x 16,6 x 2,8 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Historische publicaties Roterodamum 172 - Rotterdamse juristen uit vijf eeuwen 1e druk is een boek van G.Chr. Kok uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087040901

Op de Coolsingel in Rotterdam staan standbeelden van drie befaamde juristen: Johan van Oldenbarnevelt, Hugo de Groot en Gijsbert Karel van Hogendorp. Dit inspireerde oud-hofpresident en amateurhistoricus G.Chr. Kok om een boek te schrijven over een veertigtal juristen dat de afgelopen eeuwen werkzaam is geweest in Rotterdam. Kok heeft ernaar gestreefd om naast de eerder genoemde stadspensionarissen zowel juristen uit verschillende juridische beroepen als uit het bedrijfsleven te portretteren. In zijn boek heeft hij biografie n opgenomen van onder andere de bankiers Marten, Mees en Van der Mandele, NRC-hoofdredacteur Van der Hoeven, burgemeester Oud, de notarissen Nauta sr. en Treurniet, kinderrechter Hudig, advocaat/minister Donker, zeerechtkenner Schadee, rechtbankpresident Reuder, de advocaten Nolst Trenit sr., Drost en Dutilh, hoogleraar/dekaan Sanders en bedrijfsjurist Drion. Dit fraai ge llustreerde boek geeft een boeiende inkijk in het verleden van juridisch Rotterdam.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »