Het Volmaakte Kleine Stukje

Artikelnummer: 9033P3999
Aantal: 1

Auteur: Joost Zwagerman, uitgever: Athenaeum-Polak & Van Gennep
Hardcover met stofomslag, 2e druk 2009 | Nederlands | 286 pagina's | 9789025364243 | 20,5 x 13,7 x 3 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Tussen 1976 en 1989 publiceerde Kees Fens in het weekblad De Tijd een lange reeks columns onder het pseudoniem A.L. Boom. Het bracht velen ertoe zich op het blad te abonneren. Joost Zwagerman zocht voor Het volmaakte kleine stukje de mooiste stukken van de schrijver bij elkaar, niet alleen uit de 'periode A.L. Boom', maar ook uit de kleinere stukken die Fens nadien publiceerde. Deze bloemlezing geeft een compleet beeld van de essayist en miniaturist Fens, van voetbal tot opera, van Amsterdam tot Rome, van gedichten tot bomen. In al zijn columns weet Fens op een terloopse, vanzelfsprekende manier het persoonlijke te verbinden met het algemene, met de dingen dus die zijn lezers met hem delen.

Kees Fens (1929-2008) was leraar, hoogleraar, criticus en essayist. Zijn werk werd bekroond met vele prijzen,waaronder de P.C. Hooftprijs voor beschouwend proza.

Joost Zwagerman (1963) is schrijver en dichter. Hij heeft de grote bloemlezing 'De Nederlandse en Vlaamse literatuur vanaf 1880 tot nu' samengesteld: een deel met korte verhalen, een met lange verhalen en een met essays. Mede voor dat drieluik ontving Zwagerman in 2008 de Gouden Ganzenveer.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »