De Ei- En Spermarace - hoe zeventiende-eeuwse geleerden de geheimen van seks, leven en groei ontraadselden

Artikelnummer: 9034P1832
Aantal: 1

Auteur: Matthew Cobb, uitgever: De Bezige Bij
Paperback, druk 2006 | Nederlands | 375 pagina's | 9789023420811 | 21,5 x 13,4 x 3,5 cm

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De ei- en spermarace gaat over de enerverende decennia tijdens de zeventiende eeuw waarin een groep baanbrekende jonge geleerden – onder wie de Nederlanders Jan Swammerdam, Reinier de Graaf en Antonie van Leeuwenhoek – duizenden jaren van speculaties en onbewijsbare redeneringen achter zich liet en ontdekte waar het menselijk leven werkelijk vandaan komt. Met behulp van experimenten, en vooral de pas uitgevonden microscoop, toonden ze aan dat alle dieren uit een eicel ontstaan, dat er niet zoiets bestaat als generatio spontanea en dat er zich miljoenen kleine, wriemelende 'alen' bevinden in sperma. Hoewel het nog bijna twee eeuwen zou duren voor de laatste stap tot het begrip van de menselijke reproductie kon worden genomen, werden de bouwstenen van de kennis hier gelegd.

De ei- en spermarace vertelt het spannende verhaal van deze fameuze geleerden tegen de achtergrond van de Nederlandse Gouden Eeuw. Een meeslepend verslag van hoe dappere mannen de basis legden voor ons huidige begrip van het ontstaan van leven, en een fascinerende terugblik op onze eigen wetenschapsgeschiedenis.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »