Het naakte pioniertje, of Het geheime bevel van generaal Zoekov - een erotisch oorlogssprookje, in acht vuurspuwende hoofdstukken, met een montere oorlog en een fiere blokkade, met zuivere liefde en smerige seks, met het gedreun van de psychopropedeutisch

Artikelnummer: 9034P5016
Aantal: 1

Auteur: M. Kononov, uitgever: Arbeiderspers
Hardcover, druk 2001 | Nederlands | 297 pagina's | 9789029525541 | 20,1 x 13,3 x 3,2 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De oorlog aan het Oostfront door Russische jongemeisjesogen bekeken. Het door een Russisch regiment op sleeptouw genomen tienermeisje Moecha bedrijft soldatenseks als haar bijdrage aan 'het collectief'. 's Nachts verlaat ze echter haar misbruikte lichaam om spiernaakt, als een Chagall-figuur of Boelgakovs Margarita, over de vijandelijke linies en het ingesloten Leningrad te vliegen. Op deze droomvluchten aanschouwt ze het onuitsprekelijke oorlogsleed. In Kononovs subversieve sprookjesstuk lopen droom, fantasie en krasse werkelijkheid, stalinistische propagandaslogans en citaten uit de Russische literatuur dwars door elkaar heen. Het naakte pioniertje moest twaalf jaar op publicatie wachten omdat het de laatste mythe van de 'Grote Vaderlandse Oorlog' onderuithaalt en de obsceniteit van de oorlog en het optreden van de beruchte generaal Zoekove onbarmhartig blootlegt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »