Denkbeelden over kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Artikelnummer: 9036B0867
Aantal: 1

Auteur: H Van Waarde, uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Paperback, druk 2008 | Nederlands | 133 pagina's | 9789031353057 | 24,3 x 16,8 x 0,9 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Denkbeelden over kleinschalig wonen voor mensen met dementie 1e druk is een boek van H Van Waarde uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031353057

Denkbeelden over kleinschalig wonen voor mensen met dementie is een bundeling van artikelen die eerder in het tijdschrift Denkbeeld zijn verschenen. Ze vormen samen een evenwichtig beeld van de ontwikkelingen die vanaf het begin van de jaren '80 hebben plaatsgevonden. Inmiddels kan vastgesteld worden dat kleinschaligheid d norm is geworden in de residenti le zorg. Kleinere leefgroepen blijken namelijk een positieve invloed te hebben op de kwaliteit van het leven van mensen met dementie. Maar de ombouw van de grootschalige verpleeghuiszorg naar het kleinschalige wonen heeft nogal wat voeten in de aarde.

Denkbeelden over kleinschalig wonen voor mensen met dementie laat zien wat er op dit gebied mogelijk is, op welke manier je dat kunt bereiken en hoe je valkuilen kunt ontlopen. Hierbij worden kritische kanttekeningen niet uit de weg gegaan. Dit boek geeft geen pasklare antwoorden op lle vragen, maar helpt wel de juiste vragen te stellen bij het ontwikkelen van een (onontbeerlijke) visie op kleinschalig wonen. Denkbeelden over kleinschalig wonen voor mensen met dementie kan op twee
manieren worden gelezen: 'gewoon' van begin tot eind, maar ook door eerst de verhelderende inleidingen bij de hoofdstukken te lezen. Zo kan de lezer direct bepalen welke onderwerpen voor haar prioriteit hebben. Maar hoe je dit boek ook leest, de professional in de ouderenzorg zal erdoor ge nspireerd en gemotiveerd worden.

Voor wie
Dit boek is geschreven voor de professional in de zorgverlening voor ouderen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »