Kijken In De Verte - een zoektocht naar betekenis in een tijd zonder God

Artikelnummer: 9036B5043
Aantal: 1

Auteur: R. Holloway, uitgever: Anthos
Hardcover met stofomslag, druk 2004 | Nederlands | 193 pagina's | 9789041409232 | 20,5 x 13,2 x 2,1 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Richard Holloway, die zich na een lang leven als bisschop van Edinburgh tegen de katholieke kerk keerde, schreef met Kijken in de verte een zeer toegankelijk boek over hoe we in onze huidige samenleving - een tijd waarin steeds meer mensen zich van de traditionele godsdiensten afwenden - op zoek blijven naar een zekere vorm van houvast, spiritualiteit en antwoorden op levensvragen.
Kijken in de verte biedt inspirerende suggesties over hoe je zinvol kunt leven in een periode waarin veel twijfel en tegenstrijdigheden voorkomen. Hoe ga je met verschillende vraagstukken en standpunten om op het moment dat je 'de kerk' loslaat en de wetenschap wel het 'hoe' maar niet het 'waarom' uitlegt?
De eerste drie delen behandelen enkele filosofische, psychologische en ethische elementen van menselijke spiritualiteit. Het vierde deel gaat over einde, het einde van tradities en het einde van het menselijke leven zelf in dood.
Een toegankelijk en oprecht boek dat de lezer meer inzicht geeft in de verschillende manieren waarop je de zoektocht naar betekenis kunt benaderen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »