Een Wereld Van Stilte - proef het kloosterleven van de 21e eeuw

Artikelnummer: 9036B5063
Aantal: 1

Auteur: Jutka Rona, uitgever: Kosmos-Z&K
Paperback, druk 2001 | Nederlands | 239 pagina's | 9789021595283 | 24 x 15 x 2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Ruimte, rust en stilte, waar vind je deze kostbare kwaliteiten nog? In kloosters en abdijen. Waar kloosterlingen God zoeken, kan de buitenstaander die stilte en bezinning zoekt op adem komen en zich laten inspireren door de sobere levenshouding en de vanzelfsprekendheid van het met anderen gedeelde bestaan. Een bestaan dat respect afdwingt.
Steeds meer mensen hebben in deze jachtige tijd behoefte aan dergelijke oases. En gelukkig zijn monniken en monialen gastvrij: in vrijwel alle kloosters zijn gastenkamers ingericht voor mensen die een paar dagen het kloosterleven willen proeven. Kamers die overigens zelden leeg zijn; afspraken moeten weken, soms maanden, van te voren worden gemaakt.
Dikwijls halen ook de groeiende aantallen leefgemeenschappen hun voorbeelden uit de kloosterwereld: het gezamenlijk bidden en mediteren, het stil zijn, de solidariteit.
In dit boek is gekozen voor een kijkje in kloosters en abdijen als inspiratiebron voor zowel leefgemeenschappen als individuen, aangevuld met enige praktische informatie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »