Waar Komt De Regenboog Vandaan? - 10 grote vragen van kinderen beantwoord

Artikelnummer: 9036B5077
Aantal: 1

Auteur: M.W. van der Heijden, uitgever: Winkler Prins
Hardcover, druk 2006 | Nederlands | 142 pagina's | 9789027433664 | 24,3 x 19,5 x 1,5 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving

Waar komt de regenboog vandaan?

Waarom is de lucht blauw? Tot hoever kun je tellen? Waarom zijn alle mensen anders? Hoe groeit een plant? Waar komt de regenboog vandaan? Waarom is poep bruin?

Stel jij ook altijd van die vragen? En wat zeggen ze dan tegen je? Daarom! Of: dat kan ik niet uitleggen want dat begrijp je toch niet! Jammer, want je kunt het best begrijpen. Het zijn zelfs hele goeie vragen en het is nog beter om ze te stellen. Want hoe meer vragen je stelt, hoe meer je te weten komt en hoe meer je te weten komt, hoe meer vragen je weer kunt stellen. En dat is nou wetenschap.

In dit boek vind je de antwoorden op een paar van die moeilijke vragen. Die antwoorden werden eerder gegeven door onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam. In het wetenschapsmuseum Nemo gaven zij om beurten een lezing over zo'n vraag. De dingen die moeilijk uit te leggen zijn, lieten ze zien met behulp van proefjes. Die proefjes? Die kun je met dit boek gewoon thuis doen.

Margriet van der Heijden is natuurkundige en wetenschapsjournalist. Zij bewerkte de lezingen van de kinderuniversiteit tot een zeer leesbaar doeboek. Lex van de Oudeweetering illustreerde de tekst op heldere wijze met de nodige humor.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »