De menskant van veranderen - spiral dynamics in de praktijk

Artikelnummer: 9037B1676
Aantal: 1

Auteur: Erik Koenders, uitgever: Business Contact
Paperback, 9e druk december 2017 | Nederlands | 174 pagina's | 9789047003861 | 23,1 x 15,1 x 1,7 cm

Tweedehands: Goed
In mooie, nette staat, op één pagina 2x een zinsdeel onderstreept met pen. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De menskant van veranderen 1e druk is een boek van Erik Koenders uitgegeven bij Business Contact. ISBN 9789047003861

Voor organisaties is succesvol verandermanagement cruciaal. Veranderen betekent dat de schakels van de organisatie managers en medewerkers hun gedrag aanpassen aan de hand van nieuwe businessdoelen. Om als verandermanager gedrag te helpen veranderen, moet je inzicht hebben in de waarden van je medewerkers: streeft hij naar macht of naar samen delen? Wil zij presteren om de beste te zijn of is ze gericht op geborgenheid? Zo is ook inzicht in de collectieve waarden van teams en organisaties noodzakelijk.

Het Spiral Dynamics-model van zeven waardesystemen geeft inzicht in de waarden en het gedrag van mensen, teams en organisaties. Koenders en Nientied geven heel concreet en met praktische stappen aan hoe je organisatieculturen positief kunt be nvloeden. Ze onderscheiden in dit boek zeven waardesystemen of drijfveren van mensen, en de bijbehorende effectieve gedragsvormen; de waarde 'macht en energie' uit zich zowel in daadkracht als in impulsiviteit. Aan de verandermanagers de taak om die daadkracht naar boven te halen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »