Dromen van de eiger - het gevecht met de berg

Artikelnummer: 9037B1730
Aantal: 1

Auteur: Jon Krakauer, uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Paperback, druk 1998 | Nederlands | 213 pagina's | 9789053336199 | 18 x 12 x 2 cm

Tweedehands: Goed
Mooi als nieuw, wat lichte leesvouwtjes in rug. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Jon Krakauer
'Dromen van de Eiger

'Onze rugzakken dreigden ons achterover te trekken wanneer we even overeind kwamen om onze route uit te stippelen. (...) Marc besloot uiteindelijk in plaats van zijn slaapzak een walkman en zijn twee favoriete bandjes mee te nemen. Hij was van mening dat de Dead Kennedyk en de Angry Samoans hem in tijden van wanhoop meer troost zouden bieden dan een warme slaapzak.'

In Dromen van de Eiger probeert Jon Krakauer te achterhalen wat klimmers bezielt en door welke obsessies ze telkens weer naar de top worden gedreven. Tegelijk wil hij afrekenen met de overdreven mystiek waarmee de bergsport is omgeven - met de steeds maar weer terugkerende verhalen over waaghalzerij en rampspoed, die elke andere sport tot een triviaal spelletje degraderen. Hij laat zien dat de meeste bergbeklimmers niet echt gestoord zijn, maar dat zij het leven slechts zien als een voortdurende uitdaging.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »