De digitale butler - kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie

Artikelnummer: 9037B5090
Aantal: 1

Auteur: Jarno Duursma, uitgever: Haystack, Uitgeverij
Paperback, 1e druk oktober 2017 | Nederlands | 256 pagina's | 9789461262424 | 21,5 x 13,6 x 1,8 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw, ezelsoortje puntje kaft. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. Slimme computersystemen worden zelflerend en beschikken over vaardigheden die tot nu toe waren voorbehouden aan mensen, zoals kijken, luisteren en praten. Met de huidige ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie merk je online het verschil soms niet meer tussen mens of machine. Sneller dan je denkt zullen slimme bots tegen ons gaan praten en voor ons bedenken wat we op dat moment nodig hebben:

- Je verzekeringsclaim wordt binnen enkele seconden beoordeeld en betaald.
- Je digitale assistent wijzigt automatisch je agenda op basis van een binnengekomen e-mail of voicemail en stuurt een notificatie aan andere deelnemers.
- Software onderhandelt met je klant over zijn onbetaalde facturen en regelt het incassotraject.

Slimme software wordt onze digitale butler. Chatbots, virtual personal assistants en intelligent agents leren steeds beter te herkennen wie we zijn, wat we doen en wat we willen. Een wereld vol mogelijkheden opent zich. Al zijn er ook risico's, zoals de toenemende druk op onze privacy en de mogelijk negatieve impact op de arbeidsmarkt. En hoe ziet onze toekomst eruit met de opkomst van zelfdenkende smartphones, quantum computing en kunstmatige superintelligentie?

Trendwatcher Jarno Duursma legt uit wat kunstmatige intelligentie is en hoe je ervan kunt profiteren. Als consument en als manager, ondernemer of professional.

Jarno Duursma is trendwatcher en spreker over digitale technologie, auteur van boeken Blockchain en Kunstmatige intelligentie. Hij is oprichter van innovatieplatform #SMC050 en alumnus van Singularity University in Silicon Valley.

"Jarno schrijft boeiend en wetenswaardig. Door de sprekende voorbeelden brengt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van AI en wat deze kunnen gaan betekenen voor onze toekomst."
Jeroen Bos, Bossers & Cnossen

"Verfrissende en verhelderende uiteenzetting van de AI-systemen die overal om ons heen beginnen te ontstaan. Geeft een goed beeld van de huidige staat van de technologie, zonder al te veel bangmakerij over te nabije toekomst."
Joshua Peper, Peperzaken

"In zijn boek De Digitale Butler gaat Jarno Duursma in op de ontwikkelingen op het gebied van Kunstmatige Intelligentie en de relatie tot werk en leven. Voor een ieder die zich snel wil verdiepen in de KI trends en zich rekenschap wil geven van wat de gevolgen voor mens en bedrijf zullen zijn, van harte aanbevolen! Butler Duursma heeft het voor u overzichtelijk bijelkaar gebracht!"
Nicky Hekster, IBM Watson Health

"Jarno geeft een heldere uiteenzetting over de ontwikkelingen binnen AI. Dat we aan de vooravond staan van grote veranderingen in de relatie van mens en machine wordt hiermee duidelijk. Voor iedereen die snel bijgepraat wil worden is het boek zeer lezenswaardig."
Jacob Klaassen, Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »