Gedrag bijvoorbeeld - communicatie met visule middelen

Artikelnummer: 9038B1031
Aantal: 1

Auteur: W. Oosterom
Paperback, druk 2000 | Nederlands | 120 pagina's | 9789074830256

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw en ongebruikt, randjes pagina's heel lichtjes verkleurd. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Wiljo Oosterom heeft meer dan 25 jaar gewerkt aan een manier om zich verstaanbaar te maken voor mensen met een communicatieve handicap. Gewoon omdat zij vind, dat iedereen er recht op heeft om volwaardig mee te kunnen doen aan ons matschappelijke leven. Zij ontwikkelde in haar gezin de in dit boek beschreven methode van visuele communicatie en is werkzaam als communicatiedeskundige bij de stichting Zorgverlening voor doven en communicatief gehandicapten 'Effatha' in Zoetermeer.

Jan van Lieshout is free lance journalist. Hij was lange tijd verbonden aan vakbladen op het terrein van maatschappelijk welzijn en hulpverlening. Als pleegouder was hij nauw betrokken bij het invoeren van educatieve programma's voor hulpverleners en vrijwilligers op dat terrein. Zijn huidige werkzaamheden hebben betrekking op vernieuwing in de jeugdhulpverlening. Hij is onder meer verbonden aan het Sociaal-agogisch Centrum in Amsterdam.

Soms zijn kinderen onbereikbaar voor hun opvoeders. Ze lijken niet vatbaar voor een gesprek. Ze hebben geen greep op hun omgeving. Er zijn allerlei oorzaken. Een tekort aan duidelijkheid en zekerheid, een zwakke begaafdheid of een gehoorstoornis. Dan is een andere taal nodig: de gebarentaal, de taal der dingen, beelden, kleuren, lichaamstaal. Het leren kennen van een visuele taal geeft soms net dat beetje houvast in de communicatie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »