Juf Met Staarten Krijgt Een Staartje

Artikelnummer: 9038B2573
Aantal: 1

Auteur: E. Pleij, uitgever: Prometheus
Paperback, 2e druk oktober 2008 | Nederlands | 160 pagina's | 9789044612400 | 20,1 x 12,5 x 1,5 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Hoe gaat het verder met de Gooise juf uit Juf met staarten op een zwarte school? In dit vervolg, Juf met staarten krijgt een staartje, schrijft Eefje Pleij over de positieve, maar ook over de bedreigende reacties die zij kreeg na het verschijnen van haar eerste boek.
Ze verhaalt verder over de soms lastige, soms voorbeeldige leerlingen, de bemoeienissen van hun ouders en de omgang met haar collega's. Haar ervaringen als eigenzinnige juf op een zwarte school in Amsterdam-West vormen de basis voor een reeks amusante, maar ook aangrijpende verhalen. Ondanks de angst voor aanslagen en de verleidingen om een rustigere baan te zoeken, staat Eefje sterker en gelukkiger voor de klas dan ooit. Totdat de Amsterdamse deelraad een besluit neemt: men heeft genoeg van de juf met staarten; de daling van het aantal leerlingen maakt haar overbodig. Een gezonde dosis humor en zelfspot zorgen ervoor dat de toon van het boek nergens somber wordt. Er is nog genoeg om te lachen! Juf met staarten krijgt een staartje is een vlot geschreven en bovenal eerlijk en openhartig verslag over een zeer actueel thema.

Eefje Pleij (1973) is onderwijzeres op een basisschool en moeder van twee kinderen. Dit is haar tweede boek. In 2004 verscheen het succesvolle Juf met staarten op een zwarte school, dat veel commotie veroorzaakte.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »