Kanker simpel uitgelegd

Artikelnummer: 9038B2591
Aantal: 1

Auteur: Ed Roos, uitgever: Nieuwezijds B.V.
Paperback, druk 2013 | Nederlands | 219 pagina's | 9789057123924 | 21,7 x 13,7 x 2,1 cm

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Kanker is voor veel mensen een onbegrijpelijke ziekte, die opdoemt uit het niets. Wat is kanker precies? Hoe ontstaat het? Waarom slaat de celdeling op hol? Wat is er aan te doen en wat (nog) niet? Wordt kanker in de toekomst een chronische ziekte?

Antwoorden op al deze vragen zijn niet gemakkelijk te vinden. Een toegankelijk, gezaghebbend en up-to-date boek over de werking van deze ziekte bestond tot nu toe niet. Kanker, simpel uitgelegd is dat boek.

Recent is het kankeronderzoek in een stroomversnelling geraakt. Combinaties van nieuw ontwikkelde geneesmiddelen moeten de eiwitten aanpakken die de kankercel in leven houden. De behandeling zal zich steeds meer richten op de zeer gevaarlijke ‘tumorstamcellen’.

Dr. Ed Roos is celbioloog, was bijna 40 jaar lang onderzoeker aan het Nederlands Kanker Instituut / Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en geeft cursussen en lezingen over kanker.

‘Ed Roos weet ingewikkelde zaken als cellen of kankergenen aansprekend en simpel uit te leggen zonder dat de feiten in het gedrang komen. Wie wil weten hoe het zit met kanker, kan bij Ed Roos terecht.’ – Prof. dr. Piet Borst

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »