De blancke lelie

Artikelnummer: 9038B2594
Aantal: 1

Auteur: Felix Monter, uitgever: Boekenbent, Uitgeverij
Paperback, 1e druk november 2009 | Nederlands | 314 pagina's | 9789085704621 | 23 x 15 x 2,7 cm

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Nederland is de Irak-oorlog ingerommeld, daarover is grote eensgezindheid. Onduidelijk is, wat er precies achter de schermen gaande is geweest. De Blancke Lelie laat zien wat er rond het Torentje en het Binnenhof gebeurd kàn zijn. Het boek volgt een team van hooggeplaatste ambtenaren dat druk bezig is om actieve militaire steun te verlenen aan de oorlogsvoorbereidingen van de regering-Bush. Ze zijn niet te beroerd om collega's die bezwaren hebben, onder grote druk te zetten en het parlement op geraffineerde wijze voor te liegen. Lees hoe de opdracht aan de commissie-Davids bedoeld is om een doofpot te creëren. Harry Bodewes is de centrale persoon in dit team. De tegenslag in zijn persoonlijk leven houdt rechtstreeks verband met zijn werk. Ien Verwaaijen, lid van de Twee Kamer, wurmt zich in de Parlementaire Enquête Commissie die in 2010 na het rapport van Davids alsnog wordt ingesteld. Ook haar vergaat het minder goed.
De Blancke Lelie is spannend tot de laatste bladzijde. Het boek geeft een onthutsende inkijk in het reilen en zeilen van onze democratie. Met enorme feitenkennis weet Felix Monter een waarheidsgetrouw beeld te schetsen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »