Generatie Columbine - Opgroeien met school shootings in Amerika

Artikelnummer: 9038B2597
Aantal: 1

Auteur: Hans Klis, uitgever: Podium Uitgeverij
Paperback, druk 2019 | Nederlands | 240 pagina's | 9789057599569

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Op 20 april 1999 richtten twee tieners een bloedbad aan op Columbine High School. Vijftien doden en eenentwintig gewonden. Voor het eerst in de geschiedenis wordt een school shooting live uitgezonden. Sinds die dag wordt iedere school shooting langs de lat van "Columbine' gelegd. Inmiddels hebben een kwart miljoen Amerikaanse jongeren een schietpartij op school meegemaakt. Waarom worden vuurwapens in Amerika nog steeds niet verboden? Waarom is het recht op wapenbezit zo sterk verankerd in de Amerikaanse cultuur?
Als jonge vader in New York ondervond Hans Klis aan den lijve hoe het is om je zoon naar een zwaarbeveiligde kinderdagopvang te brengen. Om het fenomeen school shootings te kunnen doorgronden sprak hij met ouders, kinderen, wapenliefhebbers, anti-wapenactivisten, politici en leraren door het hele land. Dit maakt Generatie Columbine tot een aangrijpend en urgent boek voor wie wil begrijpen hoe "Columbine' de Verenigde Staten voorgoed heeft veranderd.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »