Wanneer ben je een boeddhist

Artikelnummer: 9038B2659
Aantal: 1

Auteur: D.J. Khyentse, uitgever: Uitgeverij Ten Have
Paperback, druk 2008 | Nederlands | 142 pagina's | 9789025958374 | 21,5 x 13,5 x 1,5 cm

Tweedehands: Goed
In goede, nette staat. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Ben je boeddhist als je vegetariër bent en een aardig persoon? Nee. Moet je dan per se in een oranjebruine jurk lopen? Nee. De auteur van dit boek stelt je vier vragen, vervat in vier hoofdstukken, en als je die allemaal met een volmondig 'ja' kunt beantwoorden, pas dan ben je een boeddhist.

Op een verfrissende en uitdagende manier vertelt de auteur wat het nu precies betekent om boeddhist te zijn. Hij behandelt de misvattingen en geeft aansprekende voorbeelden. Kernachtig en origineel zet hij de essentie van het boeddhisme neer in vier eenvoudige stappen, die hij de lezer aanbiedt als een serie uitdagingen. De auteur moedigt ons aan om onze basisveronderstellingen en overtuigingen te toetsen, en inspireert ons om de authentieke boeddhistische weg te bewandelen.

Dzongsar Jamyang Khyentse (1961) is geboren in Bhutan en een van de meest creatieve en vernieuwende Tibetaanse boeddhistische lama's. Bovendien is hij filmmaker: hij schreef en regisseerde de films 'The Cup' en 'Travellers and Magicians'. Hij staat aan het hoofd van het Dzongsar Monastery en het Dzongsar College, en is verantwoordelijk voor het welzijn en onderwijs van ongeveer 1600 monniken, de bewoners van zes kloosters en instituten in Azië.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »