Omstreden vrijheid - waartoe een vrije samenleving verplicht

Artikelnummer: 9039B1894
Aantal: 1

Auteur: Wbs, uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij van
Paperback, 1e druk februari 2015 | Nederlands | 296 pagina's | 9789461643407 | 22,1 x 14,9 x 3 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Vrijheid is na ‘Parijs’ weer helemaal terug. Op een huiveringwekkende manier werd duidelijk hoezeer vrijheid een omstreden begrip is, hoezeer we gedoemd zijn tot strijdbaarheid. Maar waar liggen de ijkpunten voor die botsing? Niet alleen in integratie en cultuur of bij de veiligheidsdiensten. Maar ook in het onderwijs, de economie, op internet. En, niet te vergeten, in de politiek.

Maar naast de verdediging van de vrijheid tegen terreur en fundamentalisme, is er ook de doorgeschoten ‘vrijheid’ van de mondiale marktsamenleving en de valse vrijheid van het rechtspopulisme. Het is de hoogste tijd voor een rijker, minder materialistisch en minder populistisch vrijheidsbegrip.

Daarover schrijven in OMSTREDEN VRIJHEID: Hans Boutellier, René Cuperus, Mark Elchardus, Bob de Graaff, Myrthe Hilkens, Henk Hofland, Erik Huizer, Menno Hurenkamp, Marnix Krop, Bram Mellink, Merijn Oudenampsen, Ingrid Robeyns, Rens van Tilburg, Margo Trappenburg, Willem Trommel en Liesbet van Zoonen.

Over het vorige WBS-jaarboek DE GELUKKIGE ONDERNEMING

‘Behartigenswaardig pleidooi voor “humanisering van de economie”, nu de arbeidsverhoudingen in bedrijven en nonprofitinstellingen verharden’ DE VOLKSKRANT****

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »