Pionier In Het Imperium Van De Geur - parfum en de werking van het reukvermogen

Artikelnummer: 9039P2703
Aantal: 1

Auteur: Chandler Burr, uitgever: de Arbeiderspers
Paperback, druk 2002 | Nederlands | 356 pagina's | 9789029504614 | 21,5 x 13,4 x 3,4 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw, viltstift streep boven op boekblok. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Chanel No. 5, Diorama, welk parfum je ook onder zijn neus houdt, hij kan de componenten ervan haarfijn identificeren. Daarin lijkt de in Libanon geboren maar in Italië opgegroeide briljante biofysicus Luca Turin als twee druppels water op de hoofdpersoon uit Patrick Süskinds befaamde roman Het parfum.
Gedreven door zijn parfumobsessie schreef Turin een gids, Parfums: le guide, die een bestseller werd in Frankrijk. Maar daarnaast beschikte hij over het zeldzame talent om chemie, biologie en fysica met kwantummechanica te verbinden, wat hem in staat stelde een revolutionaire theorie over het reukvermogen op te stellen: niet de vorm van het molecuul, maar de moleculaire trilling bepaald de geur. Hij kwam erdoor in aanvaring met het academische establishment en de gevestigde belangen van de grote parfumconcerns.

Burrs boek leest als een zinderend pleidooi voor grensoverschrijdende wetenschap. De auteur volgt op bewonderenswaardige wijze de intrigerende, slingerende route van Turin naar erkenning van dienst trillingstheorie, en laat hem daarbij uitvoerig aan het woord over verwante onderwerpen als muziek, eten en seks.

Chandler Burr schreef met Pionier in het imperium van de geur een curieus, komisch en bedwelmend portret van een excentriek genie, maar ook een hommage aan de verleidingskracht van parfums en geuren.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »