Uit liefde voor de islam - in het voetspoor van de in Syrië vermiste jezuïet Paolo Dall'Oglio

Artikelnummer: 9040B0256
Aantal: 1

Auteur: Paolo Dall'Oglio, uitgever: Halewijn Nv
Paperback, druk 2016 | Nederlands | 192 pagina's | 9789085283836 | 23,6 x 14,6 x 1,7 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
In dit boek maakt Paolo Dall'Oglio duidelijk waarom hij in het woestijnklooster van Mar Moussa zijn ziel voor de islam opende en waarom we die religie ernstig moeten nemen. Hij gaat de grote vragen over de relatie tussen het christendom en de islam niet uit de weg, maar in plaats van het wantrouwen voedt hij de hoop. Hij bepleit betrokkenheid in plaats van afwijzing.

De Italiaanse jezuïet Paolo Dall'Oglio zette zich jarenlang in voor de dialoog tussen christenen en moslims. In het verlaten klooster van Mar Moussa in Syrië stichtte hij in 1992 een oecumenische en interreligieuze gemeenschap. Velen vonden er inspiratie tijdens hun culturele en spirituele zoektocht.

Voor zijn bijdrage aan de interreligieuze dialoog kreeg Paolo Dall'Oglio in 2009 een eredoctoraat aan de KU Leuven en verscheen dit boek. Na het uitbreken van de Syrische burgeroorlog trachtte hij te bemiddelen tussen de strijdende partijen. In juli 2013 'verdween' hij bij een zoveelste bemiddelingspoging. Sindsdien is men zijn spoor bijster.

-Vermist in Syrië-

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »