Gehechtheid van ouders en kinderen - intergenerationele overdracht van gehechtheid in theorie, (klinisch) onderzoek en gevalsbeschrijvingen

Artikelnummer: 9040B0982
Aantal: 1

Auteur: M H Van Ijzendoorn, uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Paperback, 1e druk derde oplage 2002 | Nederlands | 201 pagina's | 9789031318148 | 24,2 x 15,8 x 1,1 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Hoe be loeden jeugdervaringen van ouders de gehechtheidsrelatie met hun kinderen? Deze vraag vormt het thema van dit boek. De auteur beschrijft en analyseert de ontwikkelingen in de gehechtheidstheorie van de afgelopen tien jaar. Het accent ligt hierbij op de studie van intergenerationele overdracht van gehechtheid op het niveau van groepen en gezinnen.Verder wordt aandacht besteed aan de overdracht van negatieve jeugdervarin-gen zoals afwijzing, overbescherming, verwaarlozing en mishandeling. In uitgebreide gevalsbeschrijvingen komen ouders aan het woord over hun eigen kinderjaren en wordt vervolgens de band met hun kinderen beschreven.Het boek is bestemd voor hulpverleners in de klinische en ontwikkelings-psychologie, kinderpsychiatrie, voor (gezins)therapeuten, professionele opvoe-ders en voor studenten HBO/WO in de studierichtingen welzijns- en jeugdwerk.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »