De spiegel van Rembrandt - Kinder Kunstboek

Artikelnummer: 9040B1236
Aantal: 1

Auteur: Jan Wolkers, uitgever: Uitgeverij W Books B.V.
Hardcover, 2e druk 2000 | Nederlands | 32 pagina's | 9789040093784 | 25 x 24,7 x 1 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Wie een roman van Jan Wolkers heeft gelezen, weet dat zijn robuuste manier van schrijven prachtig aansluit bij de schilderstijl van Rembrandt van Rijn, de beroemdste schilder van de Gouden Eeuw. De lezer zal ook onderkennen dat Wolkers' stijl kinderen tot de verbeelding spreekt.
Pas nu neemt de schrijver de handschoen op door zich direct tot een jong publiek te richten. Daarbij zit hij zijn onderwerp, dat hem na aan het hart ligt, dicht op de huid. Rembrandts zelfportretten vormen de kapstok voor een fascinerend verhaal over het kijken naar jezelf en naar anderen: 'Ze zeggen wel dat de ogen de spiegel van je ziel zijn, maar dat is beslist niet waar. Die vochtige bolletjes kunnen liegen dat het gedrukt staat. Nee, de enige spiegel van de ziel is het spiegelglas zelf. Als je erin naar jezelf kijkt weet je precies hoe je ervoor staat, hoe je over jezelf denkt en hoe je je voelt.'

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »