RQ - hoe risico-intelligentie zorgt voor betere beslissingen in onzekere situaties

Artikelnummer: 9041B0465
Aantal: 1

Auteur: Dylan Evans, uitgever: Maven Publishing
Paperback, druk 2012 | Nederlands | 304 pagina's | 9789490574390 | 21,1 x 14 x 2,1 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Waarom hebben mensen die altijd met spelletjes winnen niet per se een hoog IQ? Waarom kunnen professionele gokkers en weermannen goed risico's inschatten terwijl artsen en bankiers er vaak teleurstellend slecht in zijn? En waarom is een hoge mate van zelfkennis een van de belangrijkste eigenschappen om slimme beslissingen te nemen in onzekere situaties?
In RQ introduceert Dylan Evans het fenomeen risico-intelligentie, een vaak onderbelichte vorm van intelligentie die juist in de huidige samenleving steeds belangrijker wordt. Volgens Evans hangt iemand risico-intelligentie-quotiënt af van twee factoren: het vermogen om in percentages te denken en het vermogen om het eigen kennisniveau op waarde in te schatten. Evans voert de lezer langs casino's, operatiekamers, militaire slagvelden, zakelijke onderhandelingen en politieke intriges om zo een radicaal nieuwe kijk op risico te introduceren. Onderweg biedt hij praktische handvatten voor zowel organisaties als individuen om de nieuwe inzichten in praktijk te brengen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »