Augmented Reality

Artikelnummer: 9041B1091
Aantal: 1

Auteur: Ulco Schuurmans, uitgever: Duuren Media, Van
Hardcover, druk 2011 | Nederlands | 256 pagina's | 9789059405134 | 23,6 x 15,6 x 2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Toegevoegde realiteit, beter bekend als augmented reality (AR), krijgt steeds meer invloed op ons dagelijks leven. Van internet of rechtstreeks van de computer worden gegevens, videoclips, 3D-gamesituaties en realistische simulaties aan de werkelijkheid toegevoegd. De bekendste toepassing is de informatielaag die over met de camera van de smartphone opgenomen beelden wordt gelegd. Het is een belangrijke vorm van verrijkte navigatie waarbij objecten en locaties in de omgeving snel te vinden zijn en het is bovendien beschikbaar voor iedereen met een smartphone en een geschikte app (Layar).

Er zijn echter nog veel meer toepassingen, van door gebaren en spraak bestuurde games en werkprocessen tot de besturing van het slimme huis of kantoor en de industriële productielijn. Bij marketing wordt gretig gebruikgemaakt van app-vertising, quick response codes, open end games, simulaties, NFC/RFID-chips in producten en hot links in videofi lmpjes.

De doelgroep beleeft het levensecht. Onderwijs en toerisme worden verrijkt met interactieve informatie, storytelling en het in simulaties zelf ervaren, proeven en beleven. Robots betreden de receptie, het slimme huis of kantoor en de gezondheidszorg. Producten verklaren en ver-kopen zichzelf met behulp van draadloze communicatie en ingebouwde chips. De nieuwste mode, een zonnebril of kapsel uitproberen? AR toont hoe het staat. Gezichtsherkenning brengt sociale netwerken tot leven. Het Nederlandse CSI past op AR gebaseerde opsporingstechnieken toe.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die op praktische wijze kennis wil nemen van de mogelijkheden van augmented reality, of die AR-marketing of AR-communicatie wil bedrijven. Het boek is ook geschikt voor het onderwijs. Theorie, vele praktijk-voorbeelden en leerzame illustraties wisselen elkaar af. Elk hoofdstuk wordt af-gesloten met enkele opdrachten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »