Cerveau Mijland - 25 inspirerende blogs uit een gastvrij onderwijsbrein

Artikelnummer: 9042B1421
Aantal: 1

Auteur: Ivo Mijland
Paperback, druk 2019 | Nederlands | 237 pagina's | 9789079596478

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
In dit boek van Ivo Mijland, Cerveau Mijland, krijg je een inkijkje in het brein (Franse woord voor hersenen is cerveau) van de auteur. Martien Meiland van Chateau Meiland is vrolijk en gastvrij, in Cerveau Mijland van Ivo Mijland staat gastvrijheid en plezier ook hoog in het vaandel. Zijn brein denkt niet in problemen, maar onderzoekt mogelijkheden. Zijn brein slaat de handen ineen, ook als de ander nog geen hand wil uitsteken. Zijn brein zoekt verbinding, ook en vooral als het brein van de ander uit verbinding gaat. Zijn brein is altijd druk. Son cerveau est toujours submergé.

Lastige vragen worden niet voorzien van een zwaar theoretisch antwoord, maar krijgen een verrassend positieve en praktijkgerichte omkering. In de artikelen worden klagende ouders ambassadeurs, zijn ongemotiveerde leerlingen anders gemotiveerd en wordt de schuldvraag voorafgegaan door een oprechte nieuwsgierigheid naar het waarom.

Mijland serveert in dit boek krachtige verhalen uit voor de lezer die wil blijven kijken naar wat er is. Een bundel die proactief op zoek gaat naar de kansen die er altijd zijn in een soms lastig onderwijsklimaat.
'Ivo is een kei in het 'omdenken' van elke lastige situatie, waar zowel kinderen als volwassenen mee te maken kunnen krijgen. Voor elk beschreven probleem heeft Ivo Mijland in zijn nieuwe boek ‘Cerveau Mijland’ een praktisch toepasbare oplossing paraat, waardoor dit boek een hulpbron is voor iedereen. Hij weet door middel van doeltreffende metaforen een beeld te schetsen van hulpvragen die op een toegankelijke manier door iedereen kunnen worden aangepakt.' (Pascal Cuijpers, onderwijspublicist)

'Wat mij raakt in het nieuwe boek van Ivo Mijland is dat je als professional echt een verschil kan maken, ook als het ingewikkeld wordt. Ivo schrijft op een heldere, makkelijk leesbare manier en geeft daarbij tips waar iedereen, binnen en buiten het onderwijs, echt zijn voordeel mee kan doen.' (Petra van de Pol, Officemanager LBBO)

'Docentschap in deze tijd kan leuk zijn én zwaar. Met dit lekker leesbare boek verlicht Ivo Mijland het zware en versterkt hij het leuke. Daar profiteren niet alleen docenten van, maar vooral ook de leerlingen. Kortom: een aanrader voor elke docent!' (Sergio van der Pluijm, oprichter Bureau Bewezen Effect)

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »