Waar zijn de intellectuelen?

Artikelnummer: 9042B1947
Aantal: 1

Auteur: Frank Furedi, uitgever: J.M. Meulenhoff
Paperback, 2e druk augustus 2006 | Nederlands | 223 pagina's | 9789029077538 | 20 x 13 x 2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Waarom worden intellectuelen tegenwoordig gezien als wereldvreemde wezens, die een verwerpelijk elitaire levenshouding verdedigen? In zijn provocatieve Waar zijn de intellectuelen? hekelt Frank Furedi het anti-intellectuele klimaat dat heerst in het onderwijs, aan de universiteiten, in de media en bij de meeste culturele instellingen. In het tijdperk van de kenniseconomie zijn we er op de een of andere manier in geslaagd de groeiende participatie in het hoger onderwijs hand in hand te laten gaan met een toenemend cultureel analfabetisme. We leven in een cultuur van lage eisen en verwachtingen, en dat is funest, want in plaats van mensen te stimuleren houdt het ze dom.
In dit belangrijke en meeslepende boek laat Furedi overtuigend zien dat niet de intellectuelen elitair zijn, maar degenen die hen bestrijden. Hun impliciete pessimisme over het vermogen om te leren en kennis te verwerven is een vorm van omgekeerd snobisme dat leidt tot een steeds dommere samenleving. Frank Furedi is hoogleraar sociologie aan de universiteit van Kent. Hij schreef eerder onder meer Culture of Fear, Paranoid Parenting en Therapy Culture. 'Furedi's verkwikkende en scherpe boek houdt zich bezig met een ongemeen belangrijk vraagstuk.' THEODORE DALRYMPLE IN THE SPECTATOR' De kracht van het boek ligt in Furedi´s talent om onverwachte verbanden te leggen, en het ene sociale verschijnsel te gebruiken om licht te werpen op een ander.' ROGER SCRUTON IN THE TIMES

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »