Niks doen! - stop met te veel managen en word een goede leider

Artikelnummer: 9042B2461
Aantal: 1

Auteur: J. Keith Murnighan, uitgever: Spectrum
Paperback, 1e druk 2013 | Nederlands | 256 pagina's | 9789000319336 | 23,1 x 15,1 x 2,3 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
'Murnighan geeft gedetailleerd advies hoe leiders hun werk beter kunnen doen, de betrokkenheid en vaardigheden van het team kunnen verbeteren, en stress en overwerk kunnen terugdringen. Hoewel de meeste managementboeken oude wijn in nieuwe zakken verkopen, geeft Niks doen! een zeldzaam en verfrissend inzicht en praktisch advies over leiderschap dat nog niet eerder verschenen is.'
Robert I. Sutton, auteur van De anti-huftermethode

'Met Niks doen! heeft Murnighan een belangrijke boek geschreven. Hij biedt een geheel nieuwe kijk op het begrip "effectief leiderschap".'
Robert B. Cialdini, auteur van Invloed

De meeste managers willen te veel zelf doen en bemoeien zich met alles. Ze zijn het liefst 24 per dag beschikbaar, voelen zich verantwoordelijk voor elke stap die hun werknemers zetten en willen zoveel mogelijk de touwtjes in handen houden. Deze aanpak kan soms werken, maar leidt doorgaans tot slechte resultaten, ontevreden werknemers en bovendien veel stress en overwerk. Keith Murnighan komt met een veel betere oplossing. Hij laat zien dat het veel effectiever is om simpelweg 'niks' te doen. Een echte leider stelt de te bereiken doelen op, schat zijn werknemers naar waarde in, faciliteert en organiseert waar nodig en neemt vervolgens afstand. Het is dan ook de werknemer die het werk uiteindelijk moet doen, niet de manager zelf.

J. Keith Murnighan is een gerenommeerd professor aan de Kellogg School of Management, een van de topinstituten ter wereld op het gebied van leiderschap. Hij is consultant en trainer voor veel grote bedrijven, zoals Motorola, Ernst & Young, the United States Olympic Committee en DHL. Daarnaast heeft Murnighan veel prijzen gewonnen, zoals de Teaching Excellence Award, Professor of the Year Award en de Top Faculty Member Award.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »