Dolle Amina's - feminisme in de Arabische wereld

Artikelnummer: 9042B2480
Aantal: 1

Auteur: Samira Bendadi, uitgever: De Bezige Bij
Paperback, druk 2008 | Nederlands | 269 pagina's | 9789085421078 | 21,5 x 13,9 x 2,5 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving

Dolle Amina's is ook verkrijgbaar als E-book
'De moslimvrouw wordt onderdrukt. De oorzaak ervan ligt in de islam. Bevrijd de vrouw van de islam en alles wordt opgelost.' Dit is de teneur van het debat over de situatie van de moslima, of ze nu in Brussel woont, in Parijs of in Kandahar. Wat we helemaal niet te weten komen is hoe men in de moslimwereld omgaat met kwesties die in het Westen zoveel stof doen opwaaien. Bestaat er feminisme in de Arabische wereld? Hoe denkt me in Arabische landen zoals Marokko en Egypte over de situatie van de vrouw? Welke invloed oefenen die Arabische opinies op de moslimgemeenschap in Europa en in Vlaanderen?
Samira Bendadi gaat in Dolle Amina's met de steun van het Fonds Pascal Decroos op zoek naar de vrouwenbeweging in de moslimgemeenschap. Ze gaat te rade bij vooraanstaande figuren uit de vrouwenbewegingen, bij intellectuelen en vooral bij heel veel gewone vrouwen. Dolle Amina's is een revelerend en noodzakelijk boek dat hardnekkige clichés ontkracht en een beeld toont van een wereld die we nog te weinig kennen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »