Intieme oorlog - Over de kwetsbaarheid van familierelaties

Artikelnummer: 9042P2315
Aantal: 1

Auteur: Martine Groen, uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij van
Paperback, 6e druk 2010 | Nederlands | 96 pagina's | 9789055159802 | 21 x 13,5 x 3 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Het gezin, het samenlevingsverband waarin kinderen opgroeien, zou toch vooral een veilige plaats moeten zijn. Het verhaal van het meisje van Nuld maakt duidelijk dat dat vaak niet zo is. Juist in gezins-verband maken mensen de grootste kans mishandeld te worden.
In Intieme oorlog gaan Martine Groen en Justine van Lawick na op welke wijze geweld in een gezinssituatie kan ontstaan. Hoe kan een echtpaar terechtkomen in een spiraal van geweld waaruit het niet meer kan ontsnappen? Met welke gevolgen krijgen kinderen te maken die getuige zijn van geweld tussen hun ouders? Hoe moet je omgaan met jongeren die hun ouders bedreigen? Martine Groen en Justine van Lawick geven aanwijzingen hoe geweldsproblemen opgelost kunnen worden. Jan Baars schreef een hoofdstuk over daderbehandeling.
Martine Groen (1949) en Justine van Lawick (1950) zijn psychotherapeuten. De tweede druk van Intieme oorlog werd geheel herzien en aangevuld met ervaringen die zij sinds de eerste druk van 1998 hebben opgedaan. Dit is derde druk.
De pers schreef over Intieme oorlog:
'vrij van vakjargon geschreven, zeer toegankelijk' MGV
'Iezen dit boek!' SYSTEEMTHERAPIE

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »