Over Zee- en Hollanders - het succesverhaal van de Nederlanders in West-Michigan

Artikelnummer: 9043B0057
Aantal: 1

Auteur: Cees Maas, uitgever: Boekencentrum B.V.
Hardcover, druk 1998 | Nederlands | 152 pagina's | 9789023906230

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Over Zee- en Hollanders 1e druk is een boek van Cees Maas uitgegeven bij Boekencentrum B.V.. ISBN 9789023906230

Een succesverhaal? Het is het harde verhaal van doodarme Nederlanders, die in de laatste helft van de vorige eeuw door de Nederlandse overheid werden vervolgd vanwege hun Afscheiding van de Nederlandse Hervormde Kerk. Na tal van avonturen bereikten ze de wouden van Michigan. Daar moesten ze knokken tegen de natuur, tegen honger en ziekten en tegen teleurstellingen. Velen sneuvelden. Zij die overleefden maakten van de streek een economisch succes. The American Dream, van krantenjongen tot miljonair, werd hier meer werkelijkheid dan ergens anders in Amerika. Daarom toch een succesverhaal...

Nog steeds is West-Michigan een belangrijk trekpaard val] de Noord-Amerikaanse economie. Werkloosheid bestaat er nauwelijks. De arbeidsmoraal is er bijzonder hoog en vakbonden krijgen er geen voet aan de grond. Daarnaast zijn liet vooral de familiewaarden religie die liet leven in de conservatieve streek bepalen. De steden en dorpen heten er Holland, Zeeland, Friesland, Borculo enzovoort. Namen als Hoogland, VanKoevering, Sieketee en DeVries zijn er normaal.

De journalisten Gert janssen en Cees Maas bezochten West-Michigan tweemaal, eenmaal vergezeld van fotograaf Frank Viergever. Doel van deze reizen was een boek maken over het succes van de Nederlandse pioniers in West-Michigan, het middelpunt van de Nederlandse cultuur in Amerika. Het resultaat is een boeiende en amusante documentaire die in woord en beeld het verhaal vertelt over het heden en verleden van een opmerkelijk stukje Amerika.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »